Στοχοι πλοκης επομενου κεφαλαιου

Σκοπός του επόμενου κεφαλαίου, το οποίο θα έρθει σε συνέχεια της επιστροφής από το ταξίδι, είναι να εισαγάγει τον αναγνώστη στο νέο κόσμο. Αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει βιαστικά, μιας και τα δεδομένα είναι αρκετά. Θέλουμε εδώ να δώσουμε στον αναγνώστη λίγο χρόνο να ανακαλύψει για αρχή τον διαφορετικό πλανήτη χωρίς βιασύνη. θα του δώσουμε μια ή και παραπάνω συνέχειες για να πάρει μια  ματιά. Να μεταφερθεί στο νέο περιβάλλον με το καινούριο χρώμα της μέρας και της νύχτας, τις διαφορετικές συνθήκες, το τυχόν μυστήριο που μπορούν να συνθέσουν. Θα πρέπει φυσικά να προηγηθεί η προσεδάφιση, κάτι που μπορεί να συμβεί είτε αυτόνομα, είτε σαν μέρος της επόμενης συνέχειας. Και υπάρχει φυσικά η πιθανότητα μίας ή περισσότερων εμβόλιμων συνεχειών που δεν έχουμε προσωπικά υποψιαστεί, οι οποίες, αν έχουν λόγο ύπαρξης θα ληφθούν και υπόψη. Οι δύο ήρωες, που ήδη γνωρίσαμε στο προηγούμενο κεφάλαιο, θα μπορούσαν ίσως τώρα να μας εισαγάγουν σε μια διαδικασία υποθέσεων για το τι έχει συμβεί μέσα από τις συζητήσεις ή τις παρατηρήσεις τους.  Όχι όμως απαραίτητα σε τελικά συμπεράσματα, τα οποία θα προσπαθήσουμε να γίνουν συγκεκριμένα παρακάτω και σταδιακά, καθώς το βιβλίο εξελίσσεται. Σκοπός μας προς το παρόν  είναι απλά να βάλουμε τον αναγνώστη σε διαδικασία σκέψης, μυστηρίου και στη θέση των ηρώων μας. Η σχέση τους μοιάζει να περνάει κρίση, κάτι που οφείλεται είτε σε κάποιο πρόσφατο γεγονός, είτε χρόνια πίσω, μια εβδομάδα πριν την έναρξη της αποστολής τους. Ο καθένας τους καταλαβαίνει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει σχετικά με την αποστολή τους, ο Κέις το διαισθάνεται, η Κουμίκο το γνωρίζει, αλλά τους βλέπουμε να κρατούν τις σκέψεις τους για τον εαυτό τους.

Στόχος του επόμενου κεφαλαίου είναι να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα η οποία θα αποτυπωθεί στο μυαλό του αναγνώστη για να κινηθούν επάνω της οι ήρωες στο υπόλοιπο βιβλίο. Η βαρύτητα, το χρώμα του ήλιου, το χρώμα της νύχτας, είναι κάποια από τα δεδομένα αυτά. Τα υπόλοιπα είναι στη δική σας πένα να τα ανακαλύψετε και να τα αφηγηθείτε.

Προσοχή: Μην είστε ανταγωνιστικοί με τον επόμενο ή τον προηγούμενο συγγραφέα. Το πρώτο και το δεύτερο κεφάλαιο, πέρα από τις υπόλοιπες αρετές τους, επιλέχτηκαν και για τις ισορροπίες που διατηρούν. Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να εκτινάξετε τις προηγούμενες ιδέες με τρόπο που με δυσκολία στη συνέχεια θα μπορούν να διεκπεραιωθούν. Ως τώρα έχουμε μια ωραία αρμονία. Η απογείωση ενός βιβλίου έρχεται και μέσα από την συνοχή και την ισορροπία στην ολότητα του. Το σπουδαίο για τον κάθε συγγραφέα ενός πολυσυλλεκτικού μυθιστορήματος είναι να δει  τους χαραχτήρες που δημιούργησε και τα σεναριακά κίνητρα που έδωσε ή εξέλιξε να συνεχίζονται από τους συγγραφείς που θα ακολουθήσουν. Μην ξεχνάτε πως παρακάτω πιθανόν να πάρετε ξανά εσείς τη σκυτάλη. Κείμενα που κατά μεγάλο ποσοστό  θα αρμόζουν και τα οποία πιθανόν να χρειάζονται μερικές διαφοροποιήσεις για να συνεχίσουν το βιβλίο μας δεν θα απορριφτούν, αλλά θα σταλούν στο συντάκτη τους ορισμένες επισημάνσεις για να τον βοηθήσουμε να προσαρμόσει την καλή δουλειά του, που μπορεί τελικά και να επιλεχθεί!

Φυσικά, μπορείτε να παρακάμψετε όλες τις παραπάνω επισημάνσεις εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να μας στείλετε κάτι εντελώς διαφορετικό που μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Περισσότερο σημαντικό: Havefun!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s