Μολις κυκλοφορησε

        Το πρώτο συλλογικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα μόλις κυκλοφόρησε. Ένα βιβλίο φαντασίας, μυστηρίου και περιπέτειας που εξελίσσεται σε μια Γη, πολυ διαφορετική απο αυτή που ξέρουμε. Ο ήλιος βρίσκεται στα τελευταία του στάδια πριν αφανίσει την ανθρωπότητα μια και για πάντα και στη θέση της Σελήνης περιφέρεται τώρα ένας άγνωστος πλανήτης. Οι νύχτες είναι κυανές και οι μέρες έχουν το πορφυρό χρώμα του ερυθρού γίγαντα.
Ένας αστροναύτης που επιστρέφει στη Γη ύστερα από ένα υπεργαλαξιακό ταξίδι, θα βρεθεί προ εκπλήξεως: Ο κόσμος που ήξερε μοιάζει με το ερείπιο του εαυτού του και τίποτα δεν είναι όπως το γνώριζε. Ένα γιγάντιο μηχανικό κατασκεύασμα που ονομάζεται «μήτρα» δημιουργεί ανθρώπους ικανούς να ζήσουν χωρίς ασθένειες πριν επιστρέψουν σε αυτό για ανακύκλωση. Κάθε κάτοικος έχει ένα μοναδικό μοριακό προφίλ που μπορεί να τον αναπαραγάγει και που είναι ικανό να του προσφέρει αθανασία αν καταφέρει να το αποκτήσει.Προσπαθώντας να ανακαλύψει τι έχει συμβεί, αντιλαμβάνεται πως η αποστολή είχε επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα αντιλαμβανόταν την ύπαρξη της. Είναι και ο ίδιος ένα μέρος κάποιου σχεδίου; Διέσχισε κάποια κύρτωση του χρόνου; Ή μήπως η αντίληψη της ζωής ήταν μοναχά μια προβολή που εξέπεμπε ο πλανήτης Χ που εξερεύνησε στον γαλαξία;
Ο πλανήτης Χ είναι το μυθιστόρημα της δημιουργικής ευφυΐας 25 συγγραφέων. Ένα μυθιστόρημα που μοιάζει πως με κανέναν άλλο τρόπο δεν θα μπορούσε να είχε διεκπεραιωθεί, εκτός από τη συνδυαστική αντίληψη πολλών διαφορετικών ανθρώπων. Μια ιδέα που για πρώτη φορά συναντάται στην ελληνική λογοτεχνία. Ένα δημιουργικό έργο που κυκλοφορεί. Ένα ενδιαφέρον βιβλίο τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για τον τρόπο υλοποίησης του.

Αυτό που μόλις διαβάσατε σας μοιάζει ενδιαφέρον; Είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που θα θέλατε να διαβάσετε; Που ήδη κατασκευάζετε νοερά το περιεχόμενο του, αναμένοντας να το κρατήσετε στα χέρια σας; Εάν ναι, τότε είσαστε ικανοί και να το γράψετε οι ίδιοι. Βασισμένοι σε αυτόν τον ελεύθερο κορμό, ελευθερώστε τη φαντασία σας, πιάστε την πένα και χτίστε το μυθιστόρημα βήμα-βήμα. Ποιο θα μπορούσε να ήταν το πρώτο κεφάλαιο; Πώς φαντάζεστε το ταξίδι να ξεκινά; Ποια θα ήταν η αρχή του μυθιστορήματος; Από ποιές εικόνες θα αποτελούταν και ποιες λέξεις θα το έπλαθαν; Δίχως άλλους περιορισμούς, στείλτε μας την ιδέα σας.

Ο αριθμός των 25 συγγραφέων είναι φυσικά ένα νούμερο ενδεικτικό. Η πλοκή είναι ελεύθερη και η συνοχή της θα προκύπτει από τις δικές σας ιδέες. Αφότου συγκεντρώνουμε τα κείμενα σας, θα τα αξιολογούμε και θα επιλέγουμε ένα από αυτά για να το δημοσιεύσουμε σε συνέχεια του υπολοίπου βιβλίου. Τα κεφάλαια δεν έχουν περιορισμούς. Μικρά ή μεγάλα, απλά ή περίπλοκα, τα μόνα που θα λαμβάνουμε υπόψη μας στη διαδικασία της επιλογής, θα είναι η ευρηματικότητα και η συνοχή στην πλοκή με το υπόλοιπο κείμενο. Ο μόνος περιορισμός είναι ο εξής: Ο συγγραφέας του οποίου το κείμενο έχει δημοσιευθεί ως συνέχεια του μυθιστορήματος θα πρέπει να περιμένει δυο τουλάχιστον συνέχειες για να προτείνει κείμενο του. Σκοπός είναι η πολυφωνία, αλλά μας ενδιαφέρει εξίσου μέσα από αυτήν την προσπάθεια να προκύψουν και να ξεχωρίσουν κάποιες νέες συγγραφικές φωνές. Κάθε φορά που ένα καινούριο κεφάλαιο θα δημοσιοποιείτε, νέες κατευθύνσεις θα δύνονται μέσα από ευφάνταστους τρόπους που θα εξιτάρουν τη φαντασία των συγγραφέων δίνοντάς τους καινούρια κίνητρα και προβληματισμούς.
Το «you write the book» είναι ένα κάλεσμα σε έμπειρους και άπειρους συγγραφείς να γράψουν ένα μοναδικό βιβλίο, κάνοντας λιγότερο ίσως μοναχική τη διαδικασία της συγγραφής. Πέρα από όλα τα άλλα, το «you write the book» είναι ένας τόπος δημιουργίας πρωτότυπων βιβλίων, ένας τόπος συνάντησης ανθρώπων με μεράκι και φαντασία ώστε να αξιοποιήσουν και να προβάλουν τις συγγραφικές τους ικανότητες.
Διαβάστε την περιγραφή του βιβλίου, με τον τρόπο που θα το κάνατε αν το βρίσκατε στο ράφι ενός βιβλιοπωλείου, αφήστε την  φαντασία σας να τρέξει χωρίς περιορισμούς, μοιραστείτε με τους φίλους σας, σαγηνεύεστε τη δημιουργικότητά τους, μεγαλώστε την κοιτίδα σκέψης και στείλτε μας τα κείμενά σας στο Youwritethenovel@gmail.com . Αυτό το βιβλίο σας περιμένει να το γράψετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s