Εσυ το γραφεις

     Το «Γράφοντας το βιβλίο» είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός συλλογικού μυθιστορήματος.
Κάθε συγγραφέας μπορεί να προσφέρει ένα ή περισσότερα αποσπάσματα συμμετέχοντας διαδραστικά στην υλοποίηση του βιβλίου. Με μοναδική προϋπόθεση να περιμένει δύο συνέχειες πριν ξανασυμμετάσχει, εφόσον το κείμενο του επιλεχθεί και δημοσιευθεί.
      Το κάθε βιβλίο θα ξεκινά από τη βασική ιδέα που θα περιγράφεται στην εισαγωγή του και θα δημιουργείται κεφάλαιο-κεφάλαιο, μέσα από την επιλογή των κειμένων που θα στέλνουν οι συμμετέχοντες.
      Κάθε συνέχεια του βιβλίου που θα συμπληρώνεται θα επιμελείται και θα δημοσιεύεται στο μπλογκ και μια καινούρια κατευθυντήρια γραμμή θα δίνεται μέσα από τις προτεινόμενες ιδέες, το υπάρχον υλικό και την προσωπική προσέγγιση των διαχειριστών.
      Τα στάνταρ του θέματος και της διεκπεραίωσής του από τους συγγραφείς ορίζονται ως υψηλά, καθώς μια τέτοιου είδους συλλογική δουλειά απαιτεί ισορροπίες, πολυδιάστατη αντίληψη, διάθεση πειραματισμού, συλλογική σκέψη.
     Oι ιδέες όλων όσων το θέλουν είναι επιθυμία μας να επικοινωνούνται χωρίς δισταγμό όταν θα ολοκληρώνονται, μικρές ή μεγάλες, συμβατικές ή μη, έμπειρων ή άπειρων συγγραφέων. Και το βιβλίο συνεχίζει… όχι όμως αέναα. Κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί από εμάς η αντίστροφη μέτρηση κεφαλαίων. (π.χ. το επόμενο θα είναι το 7ο κεφάλαιο πριν το τέλος του μυθιστορήματος).
    Απώτερος σκοπός είναι όταν το βιβλίο τελειώσει να εκδοθεί, προτείνοντας στο αναγνωστικό κοινό ένα αξιόλογο, πρωτότυπο και πρωτοποριακό ανάγνωσμα, αποτέλεσμα της εργασίας πολλών ανθρώπων και της συνολικής σύνθεσης της ευφυΐας τους.
     Κάθε επίδοξο κείμενο θα πρέπει να αποστέλλεται μαζί με το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα στη διεύθυνση Youwritethenovel@gmail.com . Με την αποστολή του είναι εύλογο πως ο κάθε συγγραφέας παραχωρεί την άδεια για τη χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων του εν λόγω κειμένου στους διαχειριστές της σελίδας. Αυτό δεν θα αποτελεί οποιαδήποτε μορφή δέσμευσης, απλά μια κίνηση αλληλεγγύης. Με κάθε παραλαβή κειμένου ο παραλήπτης της σελίδας δεσμεύεται πως δεν θα αξιοποιήσει κανένα κείμενο χωρίς την κοινή θέληση του συγγραφέα. Κάτι που αποδεικνύει επίσης την αμοιβαιότητα της συνεργασίας και την πρόθεση όλων (διαχειριστών της σελίδας και συμμετεχόντων) να υλοποιηθεί το εγχείρημα αυτό, που για πρώτη φορά φιλοδοξεί να γίνει στην Ελλάδα.
    Στο τέλος κάθε καινούριας ανάρτησης θα αναγράφεται το όνομα ή το ψευδώνυμο του κάθε συγγραφέα και στο τέλος του βιβλίου θα υπάρχει επικοινωνία με τους συγγραφείς για την έγκριση τους στην έντυπη δημοσίευση που θα επιχειρηθεί, όπως είναι και ο μακροπρόθεσμος στόχος μας.
     Το «Γράφοντας το βιβλίο» είναι ένας τόπος συλλογικής καλλιτεχνικής δράσης με απεριόριστες δυνατότητες. Μια πλατφόρμα τριβής και σκέψης επάνω στη λογοτεχνία με σκοπό να αξιοποιήσει τις δυνατότητες συλλογικότητας που μπορεί να προσφέρει το διαδίκτυο. Κάθε άποψη, κάθε γνώμη, κάθε ιδέα, έξυπνη, ευφάνταστη, απλοϊκή, μεγάλη ή μικρή, θέλουμε δίχως δισταγμό να ακούγεται. Αν το ίδιο θέλετε κι εσείς, δεν έχετε παρά να μας την στείλετε. Σας εγγυόμαστε ότι θα λαμβάνεται υπόψη μας, και εάν είναι εφικτό, θα δημοσιοποιείται, θα συζητιέται μεταξύ μας και θα μας βοηθά να βελτιωνόμαστε, να γνωριζόμαστε, να δεθούμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s